Az ÚJ könyvem

Kezedben az egészséged - rajtad múlik

 
 

Húsz éve foglalkozom az emberi lény testi-lelki egyensúlyával, az egészség megőrzésével és helyreállításával. Minél több szegmenst ismerek meg e témakörben, annál inkább ráébredek, hogy az emberiség tudományra épülő kutatásai e tekintetben - a teljes tudáshoz képest - még mennyire gyermekcipőben járnak. Mégis fontosnak tartom, hogy mindezt megosszam, hogy alkalmazni tudd a saját életedben. Jónéhány kipróbált receptet is ajánlok neked, mely a rendelőmbe érkező számos páciens és jómagam tapasztalatai alapján eredményesnek mondhatóak.

Mindig törekedtem arra, hogy a test (mint a természet és a teljes teremtés része), ha egy mód van rá, mindig a természetes gyógymódok által gyógyuljon. Meggyőződésem, hogy a fizikai testet, amely bonyolult biokémiai folyamatokon alapuló, a természettel azonos elven működő egység, csakis a természetből vett elemekkel lehet tökéletesen helyreállítani. A teremtés oly csodálatos és színes lehetőségekkel teli egység, hogy a természetben, mint makrokozmoszban, minden rendelkezésünkre áll, hogy testünk mikrokozmoszának egyensúlyát fenntartsuk, vagy javítsuk általa. 

Ezzel a könyvemmel segítséget szeretnék nyújtani mindehhez. A mai világunkban fellelhető legeredményesebb tarápiákat, módszereket tárom eléd, mert hiszem, hogy CSAK TE VAGY KÉPES meggyógyítani önmagad! Ismerd meg magad és gyógyulj természetesen!!!

Néhány téma és részlet ízelítőnek a könyv tartalmából:

 

Víz:

"Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, vagy forrásvizet (felszíni vizek), hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünk

be. A  desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lúgos víz segíti a szervezetet. Az ásványvizek sokszor többszáz-többezer méter mélyről felhozott „holt” vizek, melyeket a évezredeken, vagy évszázadokon át a friss oxigéntől elzárt talajrétegek közé szorult vizekből nyerik. Ha egy ló elé ilyen ásványvizet teszünk és mellette van egy egy esővíz-pocsolya, a ló a pocsolyából fog inni, mert az „élő” víz. A szervezet vízhiánya számos zavarhoz és panaszhoz vezethet. Akkor számít enyhének a szervezet dehidratáltsága, ha a test normál vízmennyiségénél legfeljebb 1,5 százalékkal van kevesebb benne, vagyis a vízvesztés nem haladhatja meg ezt az értéket. Egy 80 kilogrammos embernél, 54 liter vízzel számolva ez nagyjából 8 deciliter vízhiányt jelent a szervezetb

en. Ötvenegy egészséges fiatal férfit és nőt vontak be a kutatók vizsgálatukba, amelyben három hónapon alatt három alkalommal értékelték a résztvevők különböző fokú dehidratálással előidézett állapotát. Minden tesztalany futópadon gyalogolt meghatározott ideig, hogy előidézzék nála a kívánt mértékű dehidratáltságot. Amikor ez megtörtént, tesz-tekkel értékelték éberségüket, koncentrációjukat, reakcióidejüket, tanulási, emlékezési és logikai képes-ségeiket, valamint hangulatukat. Megállapították, hogy a férfiaknál az emlékezésben és az éberségben okozott problémákat a dehidratáltság. A nőknél a vízvesztés enyhén csökkentette a kognitív képességeket, a szellemi teljesítményt, ám jelentős fáradtságot, feszültséget és szorongást okozott. Ezek a hangulatváltozások attól függetlenül megtörténtek, hogy a tesztalany éppen ed-zett vagy pihent. Mindez azt jelenti, hogy nem szük-séges nagy fizikai megterhelés ahhoz, hogy a vízhiányos állapot rontsa teljesítményünket, az íróasztal mögött is érdemes vízpótlásról gondoskodni, ha azt akarjuk, hogy agyunk is tiszta maradjon. Eredményeket a szerzők a British Journal of Nutrition és az amerikai Journal of Nutrition című folyóiratokban ismertették részletesen.  Testsúlytól függően napi 2-4 liter víz fogyasztása szükséges. Egy 50 kg-os embernek pl. napi 1,5-2 liter elegendő. Nem jó a túl sok víz fogyasztása sem, mert azzal túlterheljük a veséket.

... hogy hogyan tisztíthatod meg a vizedet, megtudhatod te is! 

 

ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA!
A tiszta víz méregtelenítést segítő hatása jobban átmossa a szervezetet, amellett, kíméli a májat, a vesét, kedvező magas vérnyomás esetén - sószegény táplálkozást tesz lehetővé -, és jó ízeket csinál főzésnél. A MÉREGTELENÍTÉSEKET, BÖJTÖKET CSAKIS TISZTA VÍZZEL VÉGEZHETJÜK!!!

További előny, hogy nem vízkövesedik a kávéfőző, vízforraló, vasaló, és nem kell cipekedni az ásványvizes flakonokkal.

Szeretettel és bizalommal ajánlom Kovács Attila barátomat, aki szaktudásával és az egészséges lét iránti elkötelezettségével segít megtalálni a tiszta víz leheteőségének elérését minden háztartásban! Nálunk is az általa javasolt eljárás működik, így a családom egészségéért megtettem az egyik legfontosabb lépést.Tevékenységéről további információk:  www.kovacsaqua.hu 

 

Savasodás:

"Ha állandóan csak egyféle ételt fogyasztunk el ilyen pl. a sok cukor, a csokoládé, a kávé, a tartósított élelmiszerek, vagy túl sok húst, könnyedén elsavasodhat szervezetünk. Ezek ellentéte lenne a sok rostos gabona, zöldség, gyümölcs fogyasztása, ami a mai rohanó világban sajnos elmarad. A reklámok hatására víz helyett Colával és más cukros üdítővel itatjuk gyermekeinket, és mi magunk is inkább megvesszük a divatos üdítőt, semhogy tiszta ásványvizet fogyasszunk. A dohányzás is nagymértékben megnöveli a szervezet savszintjét, így az egyik legkárosabb, amit tehetünk a dohányzás.

Napi 20 perc intenzív mozgás is sokat javíthat, ez lehet egy esti séta, egy kiadós kertészkedés, vagy bármilyensport. A mai rohanó világban elfelejtünk önmagunkra odafigyelni, így szervezetünk sínyli meg, a sok stresszt, és a rengeteg munkát. Az elsavasodás bár nem hangzik túl komolynak, mégis egy igen lassú alattomos betegség, amely sok gondot okozhat. Aki sokat dohányzik, kávézik, keveset mozog, sok fehér kenyeret fogyaszt, és szereti a fűszeres ételeket, érdemes elgondolkodni az alábbi tüneteken, hátha valamelyik már jelentkezik is:

Állandó fáradtság, és levertség, gyakori megbetegedés, pl. nátha, allergiás tünetek, orrfolyás, szemviszketés, a figyelő képesség csökkenése, székrekedés, ízületi fájdalmak, hízás. Nos, ezek a tünetek mind utalhatnak a szervezet túlzott savasodására, amelyek talán elsőnek is nem is tűnnek komoly gondnak, ám hosszú távon megkeserítik életünket. Aki már régóta diétázik vagy fogyókúrázik, ám eredmény nélkül érdemes átgondolni, hátha ez a baj húzódik a háttérben.       

Savasodásnál a megfelelő táplálkozás mellett segíthet a Schüssler sók alábbiak szerinti fogyasztása:

Napi adag: 1 dl vízben 3-3 db tablettát feloldani a következőkből: Calcium phosphoricum (2), Magnesium phosphoricum (7), Natrium phosphoricum (9). Összesen 9 db tablettát kell egy kis ásványvizes flakonba tett 1 dl-nyi vízbe helyezni, összerázni és egész nap minél több részletben elkortyolgatni. Arra kell közben ügyelni, hogy a kortyolás előtt és után ne fogyasszunk más ételt, vagy italt, mert semlegesítheti, vagy enyhítheti a hatást. A sima víz nem befolyásolja."

......további gyógyulási lehetőségek a könyvben!

 

Konkrét program arra, hogy megtisztulj:

"Májtisztítás 4 lépésben (Dr.Schulze). Dr. Blond osztrák orvos úgy gondolta, hogy a rákból spontán gyógyulás következik be, miután regenerálódik a máj. Állítja, hogy a mellrákos betegek túlélési arányának javításához nem kell semmi más, mint a májkárosodás megszüntetése.Azt mondja: " A mellrákos beregek 1-5 éven belüli elhalálozását nem a mellszövetek struktúrális változása okozza, melyet ráknak nevezünk. A halál oka a lassan növekvő májfunkció működésképtelenségének fokozatai."

...májméregtelenítési program mente a könyvben!

 

A hormonokról…

"Életem bizonyos szakaszain különböző egészségügyi problémákkal találtam szemközt magam. Évekkel később értettem meg, hogy az emberi szervezet biokémiája olyan bonyolult és összefüggés-teli, hogy emberi elmével annak teljes fel- és megismerése a mai napig lehetetlen mind az orvosok, mind a tudósok számára. Azt azonban megértettem magam is, hogy a teljes ember egészségének egyik fontos kulcsa a bélrendszer helyes működése mellett a hormonháztartás egyensúlya. A hormonegyensúly eltolódása számos további betegséget indukálhat a testben. Arra is ráébredtem, hogy egy hormonprobléma orvoslásában a vegyi úton előállított mesterséges hormon-alapú kezelések csak tovább súlyosbíthatják a problémákat és egyre inkább leépülhet az emberi szervezet.  

A hormonrendszer problémái gyakran a változó korral lépnek fel, de pl. jómagam is fiatal korom óta tapasztalom a pogreszteron hormonszint leesése miatt fellépő sokrétű problémát. Az orvostudomány hamar nyúl a változó korban kémiai hormonpótláshoz, aminek több a kára, mint az előnye. Nem védi, sőt fokozottan növeli a mellrák kockázatát, gyakran alakul ki epekő, hányinger, érzékennyé válnak a mellek, és nem ritka a depresszió, a folyadék-visszatartás a fejfájás, a vércukorproblémák és a májműködés rendellenességei. Nem is gondoljuk, hány és hány tünetcsoport alakul ki a hormonprobléma miatt." 

..... a megoldásokról és annak eredményeiről bővebben olvashatsz a könyvben!

 

 

 

 

 

Cikkek

A szeretet által megváltoztathatom a világom

Írtam már róla, hogy a mi ajándékaink a külvilágunkból ragyognak vissza ránk. Minden gondolatunk azzá válik, amit látni szeretnénk. Minden másodperc az életünkben egy olyan pillanat, amikor tiszta lappal indulhatunk egy másik úton, egy másik látószögből nézhetjük a világot, benne az embereket és...

Új kurzusok, előadások

A tudatos élet - kurzus

A legegyszerűbb technika, hogy minél több ember megtalálhassa a kulcsokat a BOLDOG ÉLEThez és a BŐSÉGhez. Téged is szeretettel várunk >>>   A kurzusokról bővebben Időtartama: Sopronban: 6 hónap (havi egy teljes nap, vasárnapi napokon) A jelentkezők létszámától függő, ezért e-mailben...