Önzetlen szolgálat - alapítvány

Önzetlen szolgálat, ételosztás Sopronban

Évekkel ezelőtt kezdődött tevékenységünk Sopronban: "Soproni Önzetlen Szolgálat" néven.

Azóta számos családot segítettünk, beteg gyerekeket karoltunk fel. Ha szükség van rá, elhagyott állatoknak keresünk gazdit és gyakran részt veszek a soproni ifjúság mentál higiénés segítésében előadások és kötetlen beszélgetések keretén belül. 

 

Tevékenységeink:

  • ruha- és tartós élelmiszer gyűjtés 
  • családok segítése
  • önzetlen programok szervezése: ruha- és ételosztás
  • ifjúság védelem
  • állatmentés

Az év közben is aktív munkánk mellett minden évben tavasszal és adventkor nagy önzetlen programot szervezünk: meleg ételt, tartós élelmiszert és ruhát osztunk a rászorulók részére. Helyszín mindig egy soporni plébánia, legtöbbször a Szent György plébánia udvara, ahol Henczel Szabolcs atya szívvel-lélekkel támogatja munkánkat. Ezúton is köszönjük az atyának, hogy  otthont ad programunk lebonyolításához. 

Az évek alatt egyre többen csatlakoznak hozzánk, többek között helyi élelmiszer üzletek tulajdonosai, akik tartós élelmiszer felajánlásával járulnak hozzá, hogy segíthessünk a családokon. Az üzlettulajdonosok: Janzsó Sándor és Meszlényi László. Köszönjük támogatásukat!

Családoktól kapunk gyermekruhákat, tartós élelmiszert és nagyon gyakran a saját konyhapénzünkből vásárolunk be mosó és tisztálkodó szereket, hogy a szorult helyzetben élő és nélkülöző családoknak némi segítséget nyújthassunk a mindennapokban. 

Munkánkat a szeretet övezi. Az emberek végtelen tisztelettel és hálával fogadják segítő szándékunkat.

Nemrég egy helyi gimnáziumba hívtak önismereti órát tartani a kamaszoknak, ahol beszéltem ezekről a tevékenységekről. Boldogan tapasztaltam, hogy pár nap múlva ők is jelentkeztek segíteni. 

A szeretet és az együttérzés a jó szívekben többszörözi hatását. 

Lehetőséget kaptunk arra, hogy hivatalosan csatlakozzunk "Az Alapvető Emberi Értékek Közhasznú Alapítvány"-hoz www.alapvetoemberiertekek.hu és munkánk immáron hivatalosan folyhat.

 

Továbbra is várjuk azok jelentkezésést, akik részt szeretnének venni tevékenységünkben, vagy felajánlanának adományokat.

Márkus Barbara: 0036 20/ 53 99 22, atudatoselet@gmail.com

A legfontosabb, amire mindig a legnagyobb szükség van, az a tartós élelmiszer, a mosószerek, a vegyiáru, valamint a tisztálkodó szerek.

 

Képek nagyban: www.atudatoselet.webnode.hu/fenykepgaleria/