Szülő-gyermek kapcsolat

Kiskamasztól a nagykamaszig

Május 28-án, csütörtökön 17.30-tól a Tercia Hubertuszban!

Kedves Szülők!
 
Gyakori napjainkban a szülő-gyermek konfliktus. A rohanó életmód, az anyagiak megteremtésének nyomása, az emberi értékek halódása elfordítja az egymásra való odafigyelésről a súlypontot. 
Rengeteg gyermek érkezik tanácsadásaimra önbizalomhiánnyal, viselkedészavarral, nagyobb korban esetleg szenvedélybetegséggel. Gyakori a gyermekkörnyezet nyomása, a "divat-viselkedések", a "menőség", melyek megtévesztik gyermekeink értékrendjét. A szülő gyakran tehetetlennek érzi magát. 
 
A gyerekek csodálatosak! 
A felnőtteknél sokkal rövidebb idő alatt képesek áthangolódni, régi beidegződéseikből, gondolataikból új személyiségi jegyeket transzformálni. Néha elég néhány alkalmas találkozás és az akadályozó blokkok feloldódnak és megkönnyebbülve folytatja szeretet-kapcsolatát szülő-gyerek.
Ezekről a tapasztalataimról, felismeréseimről szeretnék bővebben mesélni kedves szülőtársaimnak, bízva abban, hogy néhány elméleti és gyakorlati jótanáccsal segíthetek minennapi gondjaikban.
 
Szeretettel várom Önöket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egész napos interaktív előadás - nem csak NŐknek!!!

2014. március 1. Sopron, Mediterrano

A mai világunkban a nők számos feladattal küzdenek: Munka, felelősség, család, gyermeknevelés, házi munka, párkapcsolat, egészség.

Úgy érzik, mindenben meg kell felelniük... A napi feladatok végén pedig este fáradtan felteszik önmaguknak a kérdést: "..és ma mit tettem magamért?".

Ezen a napon szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy apró -néha időt sem igénylő dolgokkal- boldogabbnak, elégedettnek érezzék magukat a nők. Hogy mindennapjaikban megtalálják a testi-lelki egyensúlyt és a harmóniát. A különböző témakörök folyamán a számos felismerés-élmény által megvilágosodik az út: "mennyire egyszerű, csak eddig senki nem mondta!"

Örömmel hívjuk a férfiakat is, hisz számos hasznos információ szól majd nekik is!

Ha Te is szeretnéd megváltoztatni az életed, tégy magadért:szenteld magadra ezt a napot!

Meglátod, hogy hálás leszel majd saját magadnak!

Szeretettel várunk Mindenkit:

Márkus Barbara és Dr. Petendi Zsolt

 

 

SOPRON: 2013. Június 13. Csütörtök. 18.00

Helyszín: Tercia, Hubertusz étterem különterme (Sopron, Hubertusz u. 1.)

Egyéb előadások, programok

2012. júlis 12. Cegléd

    Meghívást kaptam Ceglédre, ahol az önkormányzat és egy alapítvány összefogott, hogy olyan családokat segítsen, akik elvesztették a vagyonukat, lakóhelyüket, munkájukat, vagy eladósodtak, vagy családon belüli bántalmazás áldozatai voltak, stb.

    Ennek keretén belül megvalósítottak egy olyan programot, melyben átmeneti egy évre lakóhelyet és ellátást biztosítnak a rászoruló családoknak, amíg újra fel nem építik olyan szintre az egzisztenciájukat, hogy a támogatás kereteit elhagyva újra kezdjék életüket. Ezek az emberek legtöbbször elvesztették az önmagukba vetett hitüket és a reményt az újrakezdés sikerességében. A program része, hogy mentálisan is megerősödjenek ezek a családok, képesek legyenek új célokat felállítani az életükben és ezekért a célokért mindent megtenni. Ebben a mentális felkészítésben vettem részt magam is, mivel felkértek egy beszélgetés-jellegű intaraktív előadás megtartására.

    Köszönöm -így utólag is- ezt a lehetőséget, mivel hatalmas élményt jelentett számomra is. Csodálatos volt látni az előadás ideje alatt, ahogy bekapcsolódnak az -egyébként zárkózott- emberek egy újfajta, pozitív gondolkodásról való beszélgetésbe és jó volt átélni velük, ahogy szemeikben meggyúlnak a felismerések kis fényei.

Hálás vagyok ezeknek az embereknek, mert nyitott szívük által sokat kaptam én is. Sokan átöleltek a búcsúzáskor, köszönték a gondolatokat, amiket adtam, és hozták a gyermekeiket bemutatni nekem. Egy kislány (akkor láttuk egymást életünkben először), mindenféle előzmény nélkül a karját nyújtva, egyenesen jött felém és hosszú percekig csak némán ölelte a nyakamat. Elmondhatatlan érzés volt...

Sikerrel zárult az előadás, mert a végére megszülettek az önálló, új célok, a kedv az újrakezdéshez és a lelkesedés, hogy van hova tovább...

Jó érzés segíteni abban, hogy az emberek visszaszerezzék az önmagukba vetett hitüket, felemelni őket, hogy érezzék, míly értékesek, csodálatosak  és látni a mosolygó arcukat.

Köszönöm az élményt Mindannyioknak!

A programról képek: atudatoselet.webnode.hu/fenykepgaleria

 

Böjttábor - Sarród Kócsagvár: