Hormon-problémák

Szervezetünk hormonháztartásának egyensúlya az egyik legfontosabb tényező az alapvető egészsghez!
 
Bejelentkezés: 'Dr Márkus barbara 003620 - 53 99 221
 

Prosztatagyulladás

Bármelyik életkorban előfordulhat, más testrészeken kialakult gyulladásos góc, bakteriális fertőzés okozhatja. A prosztata a húgyvezeték két oldalán, azt közrefogva helyezkedik el, így a gyulladt prosztata akadályozhatja a vizelet ürítését. A hólyagban maradt, pangó vizeletben viszont könnyen elszaporodnak a baktériumok, ami húgyúti gyulladáshoz vezethet. A heveny prosztatagyulladást jelezhetik a hirtelen fellobbant tünetek: a fájdalmas vizelés, csípő, égő érzés, a hidegrázás, láz, a véres vagy gennyes vizelet. A krónikus prosztatagyulladásnál lassabban alakulnak ki a tünetek, enyhébbek, viszont deréktáji fájdalmak és potenciazavarok is jelentkezhetnek. Nem tanácsos kezeletlenül hagyni, mert elhanyagolva nemcsak visszatérhet, hanem súlyosabb bajt is okozhat. 

A bakteriális fertőzés kezelése mellett fontos nagy gondot fordítanunk a progeszteronhiány kezelésére is. Rendelőmben természetes fitohormonokból előállított készítményekkel tudjuk orvosolni a fennálló problámát. 

 

Női hormon-eltolódás

Érezte már azt, hogy kedvtelen, hányingere van, ráadásul a menstruáció a szokásosnál fájdalmasabb? Akkor valószínűleg a progeszteron hiány tünetei léptek fel Önnél. További jelekként értelmezhetjük még a szorongást, a depressziót, valamint a súlygyarapodást is. Ha ezeket tapasztalja, haladéktalanul szakértőre van szüksége, ugyanis komoly problémák is adódhatnak belőle. Hiánya befolyásolja a teherbeesést, a kellemetlen válzozókori tüneteket, a menstruációs ciklusokat is, sőt áttétesen az emésztést és a központi idegrendszer működését is. Ide sorolhatók még az olyan tünetek, mint például a hangulati ingadozás, fejfájás, türelmetlenség és ingerlékenység, izzadás (főleg éjszakai), fáradtság, valamint enyhe és erősebb hőhullámok. A pajzsmirigy működése is veszélybe kerülhet, ha a folyamat krónikussá válik. Minderre természetes megoldásokat ajánlok. Pajzsmirigy, női ciklus, libidó csökkenés. A szervezet visszaköveteli teljes harmóniáját...

 

Dinamikus étrend

Az étrenddel éppúgy ronthatjuk testünk, hormonrendszerünk, bőrünk állapotát, mint a különböző károsító anyagok használatával. Az előbbire jó példa a csokoládé, kakaó, az olajos magvak által provokált akne. Az utóbbi években kutatások a lisztben található glutén szerepét emelik ki, ami úgy tűnik, nemcsak a bélfal károsító hatása miatt okoz felszívódási zavarokat következményes hiánybetegségekkel, hanem hormonszerű hatása révén felelős lehet akár a PCOS-ért (policisztás petefészek betegségért) és a meddőségért is. (Megjegyzem, parasztemeberek megfigyelése szerint a csak búzán nevelt tyúkok nem tojnak, vagy csak nagyon kicsi tojást produkálnak.)

A glutén emellett különböző idegbetegségek kialakításában is felelős lehet, és nagyon valószínű, hogy az I. típusú cukorbetegség radikális terjedésében épp oly' fontos rizikófaktor, mint a tejben található IGF (inzulinszerű növekedési faktor). Bár nem itt kellene megemlíteni, de az IGF ezenkívül a legfontosabb oka a hízásnak is, hiszen hatására a sejtek több cukrot vesznek fel (egyúttal háttérbe szorítva a saját inzulintermelést), amit azután a különösen cukor-éhes ráksejtek örömmel vesznek. Nem csoda, hogy a napi 1 liter tejnél többet fogyasztóknál így az elhízás, a cukorbetegség és a rák is háromszor gyakoribb.

 

A rendszeres életmód és táplálkozás (mit, mikor, mennyit együnk?) nagyon fontos szerepet játszik a hormonrendszer egyensúlyának visszaállításában, mivel a nem megfelelő étkezés hipoglikémiát is okoz, azaz a vércukorszint leesik és máris a hasnyálmirigy által termelt inzulintermelődés összezavarodik , ezáltal hatással van a teljes hormonrendszer biokémiai reakcióira is.

 

Ajánlom cikkeimet:

www.eletmod-magazin.com/egeszseges-taplalkozas/egeszsegrombolo-etelek

www.eletmod-magazin.com/eletmod/nyomelemek-noknek

www.eletmod-magazin.com/dietetikus-szakertoi-cikkek/gyorsettermi-menu

 

Amennyiben az alábbi tünetektől szenved, szeretettel várom rendelőmben:

  • Premenstruációs panaszok
  • Rendezetlen és fájdalmas ciklusok
  • Változókori tünetek
  • Prosztata problémák
  • Túlsúly ( nőknél főleg a has, far, combok környékén)
  • Libidó csökkenés
  • Ösztrogén-dominancia
  • Migrén, álmatlanság, izzadás, idegrendszeri panaszok
  • Pajzsmirigy problémák